כבל אופטי

 

יוצא לנו לשמוע רבות על שימוש בכבל אופטי העשוי מסיביים אופטיים, אך איננו מבינים מה זה באמת אומר? מה פירוש כבל אופטי? למה הוא יותר טוב מכבל נחושת? וממה הוא עשוי. במאמר הבא נסביר עליו ונענה על כל השאלות שיש לכם.

 

בכדי שנבין מהו כבל אופטי נתחיל בהסבר על סיב אופטי, אז מהו סיב אופטי?

 

סיב אופטי הינו סיב שקוף העשוי מזכוכית. הוא מבוסס על העיקרון הפיזיקלי החזרה גמורה, המאפשר את העברת האור מקצהו האחד לשני. בשנת 1996 מר צ’ארלס קאו היה הראשון להגות את רעיון השימוש בסיבי זכוכית בכדי להעביר אינפורמציה. מר קאו הבין את היתרונות העצומים בשיטה זו לעומת השיטה הישנה בה השתמשו בכבלי נחושת להעברת מידע, שהחיסרון העיקרי שלו היה ניחות גבוה של האות החשמלי ככל שאורך הכבל גדל. החברה האמריקאית Corning (קורנינג), חקרה תחום זה ופיתחה בשנת 1970 את הסיב האופטי הראשון.

 

הסיב האופטי מורכב מליבה שקופה ומעטפת שקופה. את המעטפת מצפים בשכבת פלסטיק דקה המיועדת להגנה מפני מכות ושריטות. מעל שכבה זו נמצאת שכבת נוספת העשויה קוולר ומשמשת כמגן נוסף המונע כיפוף יתר.

 

כבל אופטי מכיל בתוכו כמה עשרות סיביים אופטיים, הכבלים בנויים כך מפני שפעולת הנחתם מורכבת ויקרה ורוצים להקטין כמה שיותר את הצורך בהחלפתם.

 

כבל אופטי מהווה היום כמעין תחליף לכבל הנחושת המוכר. בסיביים אופטיים נעשה שימוש בעיקר בתחום התקשורת; ברשתות מחשבים, בתקשורת נתונים, ברשת האינטרנט, בטלפוניה ובטלוויזיה בכבלים. השימוש בסיביים אופטיים נעשה אף בתחום התאורה שם הוא משמש להעברת אור על פני מרחקים גדולים  וכן ברפואה במכשיר הנקרא אנדוסקופ.

 

בתחום התקשורת השימוש בסיביים אופטיים נעשה בדרך כלל בזוגות, כאשר הראשון משמש לשליחת הנתונים והשני לקבלתם.

 

לכבל אופטי יתרונות רבים על כבל הנחושת בתחום התקשורת. היתרון הראשון לכבל אופטי ניחות נמוך לעומת כבל נחושת דבר המאפשר שימוש לטווח ארוך ללא צורך בהגברה. לכבל אופטי רוחב פס גדול, דבר המאפשר העברת אינפורמציה רבה יותר. לכבל אופטי משקל נמוך יותר. לסיב האופטי אין קרינה אלקטרומגנטית, כך שלא ניתן לגלות מידע העובר על גביו וכן הכבל האופטי אינו רגיש למים או לחות ולכן טוב לשימוש בים.

 

עבור לעמוד פתרונות רשת מקומית לחץ כאן

עבור לעמוד פתרונות חוות שרתים לחץ כאן

×

צור קשר

captcha