תשתית תקשורת הינה דבר חשוב בעולם המודרני, בכדי שנבין את חשיבותה עלינו קודם להבין מה פירוש מושג זה. אז מהי תשתית תקשורת?
תשתית תקשורת היא שם כולל לכל דבר המהווה בסיס לקיום המערכת התקשורתית הקיימת בארגון. כלומר היא כוללת את הכלים, את מערכת התקשור, את הציוד, ואף את הכבלים, השרתים, הנתבים, הארונות תקשורת והממירים.
תשתית תקשורת מאפשרת להעביר אינפורמציה באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. בכדי שארגון מכל תחום יוכל להתנהל נכון וטוב עליו להשתמש בתשתית תקשורת איכותית ומקצועית דרכה יעבור המידע עליו מתבסס הארגון.
תשתית תקשורת מופיעה בתחומי המחשבים והטלפוניה. כל חברה המתעסקת בתחום, בעצם כל חברה בעלת מחשבים וטלפונים צריכה תשתית תקשורת. התשתית מספקת את האפשרות לצרכים בסיסיים כגון גלישה באינטרנט וקבלת שיחות.
אז איך זה עובד? ארגון הזקוק לתשתית תקשורת פונה לחברה הבונה תשתיות מסוג זה. חברת התשתיות מוודאת מה הארגון צריך, על פי זה היא מתכננת איזה סוג תשתית לבנות, תשתית חיצונית או פנימית ומתחילה בהקמתה על ידי התקנת כבלי תקשורת מהסוגים הנצרכים.
כפי שאמרנו, תשתית תקשורת מאפשרת את ביסוסה, העברתה ועיבודה של תקשורת הפנים הקיימת בחברה, דבר שהינו חשוב ונצרך בכדי שהחברה תוכל להתקדם ולהגשים את יעדיה. ארגון המחפש חברת תשתיות, רצוי כי יחפש חברה הידועה במומחיותה ובמקצועיותה. זאת בכדי למנוע תקלה בתשתית התקשורת הגורמת לנזקים ולפגיעה רצינית בפעילות הפנימית בארגון ולפעמים אף בפעילות החיצונית. במקרים בהם ישנה פגיעה בפעילות החיצונית הנזק חמור בהרבה וזאת מפני ששם החברה ניזוק בפני קהל לקוחותיה. על כן רצוי לוודא כי יהיה גיבוי לתשתית התקשורת הקיימת.
אחד מסוגי תשתיות התקשורת הקיימות היא תשתית אופטית. תשתית זו מבוססת על סיבים אופטיים. כלומר הקישור בין הריכוזים או הציודים הקיימים נעשה באמצעות סיבים אופטיים. לרוב משתמשים בסיב אופטי או בכבל אופטי להעביר מידע בקצב גבוה. היום רוב תשתיות התקשורת שהיו מבוססות על שימוש בכבלי נחושת עברו לשימוש בכבלים אופטיים שהינם בעלי יתרונות רבים יותר. אחד היתרונות המשמעותיים זה אטימותו של כבל אופטי למים.